Informatie over programma onderdelen

Op deze pagina staat kort uitgelegd wat een programma onderdeel inhoud
Indien er nieuwe onderdelen zijn, worden deze voorzien van een jaartal.

 • Amsterdamloop
  In kleine groepjes lopen de kinderen een bepaalde route door Amsterdam. Bij elk groepje loopt ook een leiding mee. De kinderen komen onderweg vragen en opdrachten tegen die ze gaan beantwoorden en uitvoeren. Ze gaan met een gehuurde bus naar Amsterdam.
 • Amsterdamse Bos
  De groep zoekt in het Amsterdamse Bos een plek waar ze spelletjes kunnen doen, kletsen en zwemmen als het goed weer is. Vaak gaan ze bij de grote Kanovijver zitten. Ze gaan hier op de fiets naar toe.
 • Crazy 88
  Een spel met allerlei opdrachten die de kinderen in groepjes moeten doen op een winkelcentrum in Amstelveen.
 • Creabea (2017)
  Dit jaar hebben we als nieuw onderdeel ‘The Festival’. Tijdens Creabea wordt er door alle groepen een voorbereiding voor het festival gemaakt. Geen gebrek aan fantasie, alles mag, alles kan. Er kan geknutseld worden om die voorbereiding te treffen, maar ook door schilderen of het maken van een toffe video.
 • Elsenhove
  Elsenhove is een speelboerderij. Er zijn dieren waarmee de kinderen kunnen vermaken, maar ook een natuurlijke speeltuin. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om wat te leren over de natuur, milieu en duurzaamheid.
 • Fancy Fair
  Er zijn allemaal kraampjes waar de kinderen spelletjes kunnen doen. Met die spelletjes kunnen ze prijsjes winnen of punten verdienen. Als ze alle spelletjes gedaan hebben leveren ze hun kaartje in en worden de punten opgeteld. Aan het eind van de dag zullen de kinderen te horen krijgen wie er allemaal een 3, 2, of 1e prijs gewonnen hebben en krijgen ze een bijbehorende prijs.
 • Film
  We kiezen een film uit die aansluit bij de leeftijdsgroep van de kinderen. We houden daarbij ook rekening met de leeftijdswaarschuwingen die voor films worden afgegeven.
 • Groenendaalse Bos
  Bij Heemstede ligt het Groenendaalse bos. Daarbij is een afgesloten speeltuin en een kinderboerderij. Graag goede schoenen aan. We gaan hier met een gehuurde bus naar toe.
 • Groepen splitsen
  Alle kinderen komen binnen in 1 grote groep. De kinderen bepalen zelf met wie en welke vriendjes / vriendinnetjes ze in de groep komen door kleine groepjes te vormen. Vervolgens worden alle kleine groepjes gevormd tot meerdere grote groepen. De kinderen onthouden hun nieuwe groepsnummer en melden zich iedere ochtend bij hun leiding.
 • Gymzaal
  Hier kunnen de groepen spelletjes doen en oefenen voor het festival. We mogen geen gebruik maken van de gymtoestellen. Op de gymzaalvloer mag je alleen met sokken of blote voeten lopen.
 • Lasergamen / Jumpen (2017)
  Bij Jumpers wordt er een rondje lasergamen gedaan en een rondje jumpen. Bij het jumpen er is een groot trampolineparadijs met trampolines op de grond en muren. Daarnaast is er een bak om salto’s en andere trucjes te doen zodat je altijd zacht land. Graag goede schoenen aan voor het lasergamen. De kinderen gaan hier op de fiets of lopend naar toe.
 • Levend Ganzenbord
  De basis is het spelbord. De nummers hangen over de gehele locatie verspreid. Het groepje moet zo snel mogelijk zijn gegooide nummer zien te vinden. Eenmaal gevonden keren ze terug naar het spelbord waar eventueel (hangt af van het nummer) een opdracht wacht. Dit zijn kleine spelletjes zoals verzin zoveel mogelijk dieren met een K, wie/wat ben ik, een bepaald woord niet mogen zeggen, enzovoort. Het doel is om zo snel mogelijk in het midden te komen.
 • Levend Cluedo
  Overal hangen kaartjes verspreid met daarop een persoon, een voorwerp of een kamer. Kinderen gaan opzoek naar deze kaartjes en als ze die gevonden hebben strepen ze dat af op hun invulblad. Uiteindelijk kunnen ze 1 persoon, 1 voorwerp en 1 locatie niet vinden. Dat is dan de oplossing van het spel.
 • Levend Galgje
  Aan de hand van vragen krijgen/zoeken de kinderen letters waarmee ze een word kunnen maken.
 • Levend Stratego
  Afgeleide van het bordspel Stratego. De kinderen krijgen een kaartje met daarop hun speciale rol en een waarde. Zij dienen de vlag te veroveren. Tegenstanders worden uitgeschakeld door te tikken en vervolgens de waarde van de kaarten te vergelijken.
 • Mystery game
  Een onderdeel waar we helaas niet te veel over kunnen vertellen, dit is een Kinderland geheim. De kinderen gaan hier op de fiets naar toe.
 • Nieuwkoop + Poldersporten (2017)
  Op deze boerderij zijn er verschillende activiteiten voor de kinderen. Zo is er een trampoline, verschillende soorten skelters met bijbehorend skelter parkoers, speeltuin, kalfjes, quad rijden (als u wilt dat u kind hier niet aan deelneemt geeft dit aan bij de leiding) en voor de kinderen van groep C kunnen ze spelen op een aantal onderdelen die bij het poldersport thuis horen. Zoals matten die in de sloot liggen waarover ze naar de overkant kunnen rennen en banden die aan een buizenstelsel hangen waarmee ze naar de overkant kunnen komen. De kinderen kunnen nadat ze in de sloot gespeeld hebben zich douchen. We gaan hier met een gehuurde bus naar toe.
 • Opening
  Rond kwart over negen begint de opening van weer een nieuw jaar Kinderland. De opening varieert ieder jaar. De opening gaat gepaard met feestelijke muziek en entertainment om een knallende opening te hebben. De opening duurt ongeveer 15 minuten, ouders zijn welkom om te kijken.
 • Overnachting
  De kinderen gaan op de fiets naar Nieuwkoop. Bij boerderij Verhaar is een heel dag en avond programma voor de kinderen bedacht. U kunt hierbij denken aan Poldersport, disco en een avondspel. Op deze boerderij zijn er verschillende activiteiten voor de kinderen. Zo is er een trampoline, verschillende soorten skelters met bijbehorend skelter parkoers, en quad rijden (als u wilt dat u kind hier niet aan deelneemt geeft dit aan bij de leiding). Op woensdag avond kunt u de slaapspullen bij Kinderland langs brengen. U ontvang hier ook nog een brief over. Het is ongeveer 30 km fietsen. Zorg dat uw kind een goede fiets bij zich heeft. (geen crossfiets.) Op het inschrijfformulier heeft u aan kunnen geven dat u niet wilt dat u kind aan dit programmaonderdeel deelneemt.
 • PBN Outdoor
  We gaan naar Nova Zembla bij IJmuiden. Hier kunnen de kinderen onder begeleiding klimmen en abseilen in een toren. Een tocht maken met een GPS en allerlei spellen op het strand.
 • Pierebadje
  Bij het pierenbadje in het parkje van Middenhoven of op de van de Hooplaan kunnen de kinderen zwemmen, op het grasveld en op de touwbrug spelen.
 • Poldersport (2017)
  In de Kwakel zit een poldersport. Hier gaan wij op de fiets heen. Er zijn verschillende obstakelroutes die afgelegd worden waarbij je natuurlijk zo min mogelijk nat wilt worden. Graag zwemkleding mee, waterschoenen zijn een verplichting! Lees de begeleidende brief.
 • Raceplanet Kids
  Raceplanet is een indoor speeltuin, vergelijkbaar met Chimpie Champ of Balorig. Er is een verzamelplaats waar de spullen worden neergelegd en de kinderen kunnen dan op eigen gelegenheid de hele speeltuin af. Er zijn klimattributen, maar ook skelterbanen en videogames. De kinderen gaan hier met een bus heen. Er wordt geen gebruik gemaakt van de kart mogelijkheden.
 • Speeleiland
  In het Amsterdamse bos is het speeleiland. De kinderen spelen op en om het eiland bij de kanovijver. Op het eiland kunnen door de leiding nog spelletjes uitgezet worden. Ze gaan hier op de fiets naar toe.
 • Speeltuin Poel
  Bij de Amstelveense Poel is, naast het gemeentehuis, een openbare speeltuin. Hier kunnen de kinderen klimmen, voetballen, spelletjes doen, zwemmen en nog veel meer. Graag zwemkleding mee. De kinderen gaan hier op de fiets naar toe.
 • Spellencircuit
  Via een spelletjes-parcours doen de kinderen allerhande ruik, voel, onthoud en denk spelletjes.
 • Speurtocht
  Voor iedere groep is er een andere speurtocht uitgezet. In groepjes lopen de kinderen samen met een leiding de speurtocht. Graag goede schoenen aan.
 • Spokk
  Hier kunnen de kinderen laser gamen, videospelletjes doen en film kijken. We gaan hier lopend of op de fiets naar toe. Graag goede schoenen aan.
 • Sportdag
  Afhankelijk van het weer wordt de sportdag buiten of binnen georganiseerd. In groepjes strijden de kinderen tegen elkaar bij verschillende spelonderdelen. Hierbij kunt u denken aan zaklopen, touwtrekken en verschillende estafette races. Goede schoenen is wel prettig voor de kinderen!
 • The Festival (2017)
  In plaats van de Bonte Ochtend hebben we dit jaar The Festival. We bootsen hierbij een festival na. Er zal muziek zijn met een DJ en MC. Kinderen hebben door middel van het onderdeel ‘Creabea’ zelf hun decor en attributen gemaakt waardoor er een groot feest ontstaat door iedereen van Kinderland, voor iedereen van Kinderland. Er zullen een aantal kraampjes zijn waar frisdrank, popcorn, suikerspin, etcetera gehaald kunnen worden. Tevens krijgen alle groepen de gelegenheid om een uitvoering op het podium te doen. Ouders zijn welkom tijdens het laatste halfuur van het festival.
 • Trefbal Toernooi (2017)
  Trefbal Toernooi De kinderen gaan trefballen in een bracketvorm. Met hun team strijden ze voor de eerste plaats en schakelen ze alle tegenstanders uit.
 • Uitgaansdag
  De jongste groepen gaan naar een op hun leeftijdsgroep afgestemd attractiepark. De oudste groepen gaan naar een op hun leeftijdsgroep afgestemd attractiepark. Op de vrijdag ochtend als de bussen vertrokken zijn zullen we aan de ouders meedelen waar de groepen naar toe gaan. Let op! Op deze dag wordt u kind eerder op kinderland verwacht. De kinderen zullen zelfstandig door het pretpark lopen en de leiding zal duidelijk zichtbaar aanwezig zijn en opletten dat de kinderen het park niet verlaten.
 • Voetbal / Hockey Toernooi (2017)
  De kinderen gaan voetballen of hockeyen in een bracketvorm. Met hun team strijden ze voor de eerste plaats en schakelen ze hun tegenstanders uit.
 • Vossenjacht
  De vossenjacht van groep a, b en c gaat als volgt. Er lopen een aantal “rare” personen rond. De kinderen gaan die zoeken en stellen een vraag aan die persoon. Als die persoon een vos is dan geeft hij een bepaalt antwoord. Zo gaan de kinderen op zoek naar alle vossen. Als ze die allemaal gevonden hebben melden ze dat bij hun leiding. De vossenjacht voor groep d, e en f is moelijker. Nu zijn de vossen niet verkleed maar klopt er iets niet aan hun outfit. De kinderen gaan de vossen zoeken en stellen een vraag aan die persoon. Als die persoon een vos is dan geeft hij een bepaalt antwoord. Zo gaan de kinderen op zoek naar alle vossen. Als ze die allemaal gevonden hebben melden ze dat bij hun leiding.
 • Weerwolven (2017)
  Weerwolven van Wakkerdam is een groepsspel. Het dorpje Wakkerdam was een rustig dorp totdat het dorp werd overspoelt met weerwolven. De weerwolven zijn overdag burgers, maar ’s nachts worden ze moordlustig. Aan de burgers de taak om alle weerwolven uit te schakelen. Aan de weerwolven de taak om alle burgers uit te schakelen. Samenwerking is essentieel bij dit spel.
 • Wetenschapsmuseum NEMO Amsterdam
  NEMO is een museum waarbij het draait om wetenschap. Door middel van allemaal proefjes en speelattributen ontdekken kinderen een stukje meer van de wetenschap. De kinderen gaan hier met een bus heen.
 • Zandtekeningen
  Door middel van gekleurd zand en leuke stickervellen worden de mooiste ‘zandtekeningen’ gemaakt.
 • Zwembad
  Op het grasveld wordt eerst een verzamelplek aangewezen. Daar laat iedereen zijn spullen liggen. De kinderen mogen vrij rondlopen in het zwembad. Er is altijd genoeg leiding bij de spullen, in het zwembad en op de kant. Kinderen zonder zwemdiploma krijgen 2 polsbandjes van Kinderland om. Als ze willen zwemmen mag dat alleen onder een op een begeleiding van een leiding en moeten ze zwemvleugeltjes om. De kinderen van groep A en B mogen alleen in het pierenbadje buiten zwemmen.

Heeft u aan de hand van deze informatie nog vragen, dan horen wij dit graag. Wij zijn te bereiken via Facebook of de email. Rechts bovenaan de pagina staan knoppen die u helpen.