Informatie over programma onderdelen

Wat houdt een programma onderdeel in?

Op ons programma staan vele activiteiten vermeld. In dit document vindt u een beschrijving van alle onderdelen zoals die door ons op het programma zijn gezet.

Among Us

Dit onderdeel is gebaseerd op het populaire gelijknamige spel. In dit spel moet de ‘bemanning’ van het ruimteschip zien te overleven terwijl zij aan alle kanten worden gesaboteerd door ‘verraders’. De bemanning dient de verraders te vinden en ze uit het schip te gooien.

Amsterdamloop

In kleine groepjes lopen de kinderen een bepaalde route door Amsterdam. Bij elk groepje loopt ook een leiding mee. De kinderen komen onderweg vragen en opdrachten tegen die ze gaan beantwoorden en uitvoeren. Ze gaan met een gehuurde bus naar Amsterdam.

Amsterdamse Bos

De groep zoekt in het Amsterdamse bos een plek waar ze spelletjes kunnen doen, kletsen en zwemmen als het goed weer is. Vaak gaan ze bij de Grote Speelweide zitten, ook wel de kanovijver genoemd. Ze gaan hier op de fiets naar toe.

Anna Maria Koekoek

Het klassieke spel wat iedereen vroeger al speelde. Er staat één leiding voor de kinderen met zijn neus de andere kant op en die zal op een bepaald moment naar ze toe draaien. Op het moment dat hij dat doet zal hij ‘Koekoek!’ roepen en moeten alle kinderen blijven staan. Als ze bewegen zijn ze af. Dit gaat door tot iemand als eerste de leiding tikt.

Boerderij Nieuwkoop

Op deze boerderij zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Zo is er een trampoline, zijn er verschillende soorten skelters met bijbehorend parcours, is er een speeltuin, zijn er kalfjes en kan er op een quad worden gereden. We gaan hier met een gehuurde bus naar toe. Kleding kan vies worden.

Crazy 88

Een spel met allerlei opdrachten die de kinderen in groepjes moeten doen op een locatie in Amstelveen.

Elsenhove

Elsenhove is een speelboerderij. Er zijn dieren waarmee de kinderen zich kunnen vermaken maar ook een natuurlijke speeltuin. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om wat te leren over de natuur, het milieu en duurzaamheid.

Escape Room

Wij bouwen verschillende klaslokalen om tot meerdere Escape Rooms. De kinderen kunnen door middel van puzzels delen van lokalen en QR codes ontgrendelen waarmee ze uiteindelijk moeten proberen te ontsnappen binnen de aangegeven tijd.

Fancy Fair

Er zijn in de aula allemaal kraampjes neergezet waar de kinderen spelletjes kunnen doen. Met die spelletjes kunnen ze prijzen of punten winnen. Als ze alle spelletjes gedaan hebben leveren ze hun kaartje in en worden de punten opgeteld. Aan het einde van de dag zullen de kinderen te horen krijgen wie er allemaal een 3e, 2e of 1e prijs hebben gewonnen en krijgen ze een bijbehorende prijs.

Film kijken

We kiezen een film die aansluit bij de leeftijdsgroep van de kinderen. We houden daarbij ook rekening met de leeftijdswaarschuwingen die voor de films worden afgegeven.

Grote Beer

In Middenhoven is er een grote speelweide waar kan worden gespeeld. Dit is ter hoogte van de Grote Beer. Er zijn daar ook pierenbadjes en klim/klauterattributen aanwezig.

Ik hou van Holland

De naam zet het al; we gaan het TV spel naspelen op Kinderland. De vragen zijn gethematiseerd in Kinderland stijl. We gaan zo goed als alle onderdelen langs zoals ze deze op TV ook spelen.

InktvisUnit

Dit zijn verschillende spellen waarbij alle kinderen die het onderdeel spelen tegelijkertijd beginnen. Bij ieder spel vallen er spelers af. Uiteindelijk blijft er één team kinderen over die een leuke prijs winnen. De kinderen die afvallen lopen 1 ronde achter de overige kinderen aan. Iedereen doet dus mee met alle spellen.

Jachtseizoen

Spel gebaseerd op het spel Jachtseizoen van StukTV. Te vergelijken met politie / boefje. Er zijn boeven ontsnapt en het is de beurt aan de politie om de boeven te grijpen. Dit gebeurt a.d.h.v. GPS locaties die worden gedeeld. Vindt plaats op een beperkte plek in het Amsterdamse Bos.

Jimmy’s Speelparadijs

Jimmy’s Speelparadijs is het vernieuwde Raceplanet Kids. Jimmy’s is een indoor speeltuin waar kinderen kunnen klimmen en klauteren op veel verschillende speelattributen. Kinderen doen dit bij voorkeur op sokken.

Jumpers / Lasergamen

Bij Jumpers wordt er een rondje lasergamen gedaan en een rondje jumpen. Bij het jumpen is er een groot trampolineparadijs met trampolines op de grond en de muren. Daarnaast is er een bak om salto’s en andere trucjes te doen. Graag goede schoenen aan voor het lasergamen. De kinderen gaan hier op de fiets of lopend naar toe.

Kennismaken en splitsen

Alle kinderen komen binnen in één grote groep gebaseerd op hun leeftijd. De kinderen bepalen vervolgens zelf met wie en welke vriendjes / vriendinnetjes ze in de groep komen door kleinere groepjes te vormen. Vervolgens worden de kleine groepjes samengevoegd tot meerdere grote groepen. De kinderen onthouden hun nieuwe groepsnummer en melden zich iedere ochtend bij hun leiding.

Knutselen

Wij hebben boeken met daarin allemaal verschillende knutsel ideeën. We gaan deze ideeën samen met de kinderen uitwerken. De kinderen nemen hun eigen gemaakte knutselwerk mee naar huis.

Levend Cluedo

Op basis van het spel Cluedo moeten kinderen ervoor zorgen dat ze erachter komen wie de moord heeft gepleegd, waarmee de moordenaar dat heeft gedaan en wat de locatie is geweest.

 

Levend Galgje

Aan de hand van vragen krijgen / zoeken de kinderen bepaalde letters. Hiermee kunnen ze woorden maken. Er vallen punten te verdienen. Het groepje met de meeste punten wint.

Levend Ganzenbord

De basis is het spelbord. De nummers van het bord hangen over een locatie verspreid. Het groepje kinderen moet zo snel mogelijk zijn gegooide nummer zien te vinden. Eenmaal gevonden keren ze terug naar het spelbord waar eventueel, hangt af van het nummer, een opdracht wacht. Het doel is om zo snel mogelijk bij het einde te komen.

Levend Stratego

Kinderen krijgen allemaal een kaartje toegewezen met daarop hun rol. Bepaalde rollen kunnen ‘lagere’ rollen slaan. Hiermee kunnen ze kaarten winnen om daar vervolgens punten mee te kunnen halen. Het team met de meeste punten wint.

Maskers maken

Tijdens dit programmaonderdeel gaan de kinderen aan de slag om hun masker voor Among Us voor te bereiden. Zie Among Us voor een verdere toelichting.

MonkeyMoves

Een groep professionele sportinstructeurs / docenten die een hele sportieve en leuke dag aan sportworkshops komen geven. Gedurende de hele dag leren de kinderen om te gaan met vele verschillende disciplines in de sport. Meer informatie vindt u op http://www.monkeymoves.nl/.

Natureluur

Dit is een natuur speelplaats waar kinderen kunnen spelen en zwemmen. Dit is gelokaliseerd in het Westerpark in Amsterdam. Kinderen gaan hier met een bus naar toe.

Olympische Waterspelen

De kinderen worden opgedeeld in teams waarbij ze een land representeren. Vervolgens moeten ze zoveel mogelijk water verzamelen door verschillende opdrachten in teamverband te spelen. Degene met het meeste water wint!

Opening

Rond kwart over negen begint de opening van weer een nieuw jaar Kinderland. De opening varieert ieder jaar. De opening gaat gepaard met feestelijke muziek en entertainment om een knallende opening te hebben. De opening duurt ongeveer 15 minuten; ouders zijn welkom om te kijken.

Outdoorgames

Alternatieve naam voor verschillende actieve spellen die buiten gespeeld kunnen worden.

Overnachting

De kinderen gaan op de fiets naar Nieuwkoop. Bij boerderij Verhaar is een heel dag- en avondprogramma ingericht voor de kinderen. U kunt hierbij denken aan Poldersporten, een disco en een avondspel. Op de boerderij zijn er verschillende activiteiten voor de kinderen. Zo is er een trampoline, zijn er verschillende soorten skelters met bijbehorend skelter parcours, kan er quad worden gereden en nog een aantal andere activiteiten. Op woensdagavond kunt u de slaapspullen bij Kinderland langs brengen. U ontvangt hier ook nog een brief over. Het is ongeveer 26 kilometer fietsen. Zorg dat uw kind een goede fiets bij zich heeft. Op het inschrijfformulier heeft u aan kunnen geven dat u niet wilt dat uw kind aan dit programmaonderdeel deel neemt.

Pierenbadje Jungfrau / v.d. Hooplaan

Pierenbadjes die zijn voorzien van verschillende speelmogelijkheden, op 2 verschillende locaties.

Piramidespel

Dit onderdeel bestaat uit vele kleine spelletjes die kinderen tegen elkaar kunnen spelen. Bij iedere keer dat kinderen een spel winnen stijgen zij op de piramide. Het doel is om aan het einde van het spel zo hoog mogelijk op de piramide te eindigen.

Poldersport

In de Kwakel zit een poldersport. Hier gaan wij op de fiets naar toe. Er zijn verschillende obstakelroutes die afgelegd worden waarbij je natuurlijk zo min mogelijk nat wilt worden. Graag zwemkleding mee, waterschoenen zijn verplicht! Lees de begeleidende brief.

Regenboogspel

Spel voor de jongere kinderen waarbij ze door middel van het verzamelen van verschillende kleuren de regenboog compleet moeten krijgen.

Speeltuin Poel

Bij de Amstelveense Poel is, naast het gemeentehuis, een openbare speeltuin. Hier kunnen de kinderen klimmen, voetballen, spelletjes doen en nog veel meer. Graag zwemkleding mee. De kinderen gaan hier op de fiets naar toe.

Speeltuin Amstelpark

Het Amstelpark ligt in Amsterdam Zuid. Dit is een grote speeltuin waarbij er heel veel te doen is. Kinderen kunnen hier volledig vrij rondlopen.

Spellencircuit

Via een spelletjesparcours doen de kinderen allerhande ruik-, voel-, onthoud- en denkspelletjes.

Spelletjes

Wij hebben een grote voorraad aan spelletjes. Denk hierbij aan familiespellen maar ook competitieve spellen zoals bijvoorbeeld Jenga, Monopoly, Ganzenbord, et cetera.

Speurtocht

Voor de groepen A, B en C is er een speurtocht uitgezet. De kinderen lopen de speurtocht in groepjes. Ze lopen zonder begeleiding, begeleiding kijkt van een afstandje toe. De speurtocht vindt plaats in het wijkpark van Middenhoven.

Spokk

Spokk was voorheen gelokaliseerd in Bovenkerk. Vanaf dit jaar komt Spokk op locatie, dat betekend dat we het HWC om gaan bouwen tot een lasergame arena met rook, licht, geluid, alles erop en eraan!

Spons, water, vuur

Kinderen worden opgedeeld in verschillende teams. Zij dienen kaartjes van andere kinderen te bemachtigen door ze te tikken. Het kaartje wat zij in handen hebben vergelijken ze met het kaartje van het andere kind. Spons verslaat water, water verslaat vuur en vuur verslaat spons. Degene die verliest moet een nieuw kaartje halen en zijn kaartje overdragen aan de winnaar. Zo dienen er zoveel mogelijk kaartjes van de tegenstanders te worden verzamelt.

Sportvelden

Het HWC heeft naast de atletiekbaan enkele sportvelden tot zijn beschikking. Hier gaan we heen met de kinderen en doen dan verscheidene actieve spelletjes of activiteiten.

Steiger Ringvaart

Nabij Schiphol is een prachtige plek voor de kinderen om te relaxen, spelletjes te spelen met elkaar en te zwemmen. De zwemplek is afgezonderd van het grote water zodat er een veilige plek is om te zwemmen.

The Festival

In plaats van de Bonte Ochtend is er The Festival georganiseerd. We bootsen hierbij een festival na. Er zal muziek zijn met een DJ en MC. Kinderen hebben door middel van Festival Voorbereiding zelf hun decor en verdere aankleding gemaakt waardoor er een groot feest ontstaat door en voor Kinderland. Er zullen een aantal kraampjes zijn waar bijvoorbeeld frisdrank, popcorn, suikerspin et cetera gehaald kunnen worden. Tevens krijgen alle groepen de gelegenheid om een uitvoering op het podium te doen.

Trefbal Toernooi

De kinderen gaan trefballen in een bracketvorm. Met hun team strijden ze voor de eerste plaats en schakelen ze alle tegenstanders uit.

Uitgaansdag

De groepen A t/m C gaan naar een op hun leeftijd afgestemd attractiepark. De groepen D t/m H gaan ook naar een op hun leeftijd afgestemd attractiepark. Op de vrijdagochtend, zodra de bussen vertrokken zijn, zal er aan de ouders bekend worden gemaakt waar de kinderen heen gaan. Let op; vaak worden de groepen eerder verwacht! Raadpleeg het programma voor de aangepaste tijden! De kinderen kunnen zelf door het pretpark lopen. De leiding zal duidelijk zichtbaar aanwezig zijn en opletten dat de kinderen het park niet verlaten.

Voetbal / Hockeytoernooi

De kinderen gaan voetballen of hockeyen in een bracketvorm. Met hun team strijden ze voor de eerste plaats en schakelen ze alle tegenstanders uit.

Vossenjacht

Op een locatie afgestemd op de leeftijd van de kinderen zullen er verklede mensen rondlopen. Het is aan de kinderen de taak om deze mensen te lokaliseren en door middel van de juiste vragen een handtekening te verzamelen. Zodra ze iedereen hebben gevonden melden ze zich bij hun leiding.

Weerwolven

Weerwolven van Wakkerdam is een groepsspel. Het dorpje Wakkerdam was een rustig dorp totdat het dorp werd overspoeld met weerwolven. De weerwolven zijn overdag normale burgers maar ’s nachts worden ze agressief. Aan de burgers de taak om de weerwolven uit te schakelen. Aan de weerwolven de taak om alle burgers uit te schakelen. Samenwerking is essentieel bij dit spel.

WIDM (Wie is de mol)

Een programmaonderdeel gebaseerd op het televisieprogramma “Wie is de Mol”. Kinderen worden in groepjes verdeelt. Het is de bedoeling om door middel van spelletjes zoveel mogelijk geld te verdienen voor je groep. Echter bevat ieder groepje een mol; iemand die het spelletje saboteert. Het is zijn/haar taak om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk geld in de kas zit. De rest heeft als taak zoveel mogelijk te verdienen. Wie zal er winnen? Zal de mol opvallen of mengt de mol zich in de groep?

Zandtekeningen

Door middel van gekleurd zand en stickervellen worden de mooiste ‘zandtekeningen’ gemaakt.

Zwembad

Op het grasveld wordt eerst een verzamelplek aangewezen. Daar laat iedereen zijn spullen liggen. De kinderen mogen vrij rondlopen in het zwembad. Er is altijd leiding bij de spullen om een oogje in het zeil te houden. Daarnaast is er leiding op de kant en in het zwembad aanwezig. Kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen zwemmen onder begeleiding en met zwemvleugeltjes. Geef deze mee aan de kinderen voorzien van een naam. De groepen A, B en C gaan naar de Grote Beer.