Informatie over programma onderdelen

Op deze pagina staat kort uitgelegd wat een programma onderdeel inhoud.
Indien er nieuwe onderdelen zijn, worden deze voorzien van een jaartal.

Amsterdamloop
In kleine groepjes lopen de kinderen een bepaalde route door Amsterdam. Bij elk groepje loopt ook een leiding mee. De kinderen komen onderweg vragen en opdrachten tegen die ze gaan beantwoorden en uitvoeren. Ze gaan met een gehuurde bus naar Amsterdam.

Amsterdamse Bos
De groep zoekt in het Amsterdamse bos een plek waar ze spelletjes kunnen doen, kletsen en zwemmen als het goed weer is. Vaak gaan ze bij de Grote Speelwijde zitten, ookwel de kanovijver genoemd. Ze gaan hier op de fiets naar toe.

Boerderij Nieuwkoop
Op deze boerderij zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Zo is er een trampoline, zijn er verschillende soorten skelters met bijbehorend parcour, is er een speeltuin, zijn er kalfjes en kan er op een quad worden gereden. We gaan hier met een gehuurde bus naar toe. Kleding kan vies worden.

Crazy 88
Een spel met allerlei opdrachten die de kinderen in groepjes moeten doen op een locatie in Amstelveen. Dat kan bijvoorbeeld een winkelcentrum zijn.

Elsenhove
Elsenhove is een speelboerderij. Er zijn dieren waarmee de kinderen zich kunnen vermaken maar ook een natuurlijke speeltuin. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om wat te leren over de natuur, het milieu en duurzaamheid.

Fancy Fair
Er zijn in de aula allemaal kraampjes neergezet waar de kinderen spelletjes kunnen doen. Met die spelletjes kunnen ze prijzen of punten winnen. Als ze alle spelletjes gedaan hebben leveren ze hun kaartje in en worden de punten opgeteld. Aan het einde van de dag zullen de kinderen te horen krijgen wie er allemaal een 3e, 2e of 1e prijs hebben gewonnen en krijgen ze een bijbehorende prijs.

Festival Voorbereiding
Op de tweede donderdag van Kinderland hebben we The Festival. Tijdens de Festival Voorbereiding worden er dingen gemaakt door de groepen F t/m J om het festival aan te kleden.

Film
We kiezen een film die aansluit bij de leeftijdsgroep van de kinderen. We houden daarbij ook rekening met de leeftijdswaarschuwingen die voor de films worden afgegeven.

Groepen Splitsen
Alle kinderen komen binnen in één grote groep gebasseerd op hun leeftijd. De kinderen bepalen vervolgens zelf met wie en welke vriendjes / vriendinnetjes ze in de groep komen door kleinere groepjes te vormen. Vervolgens worden de kleine groepjes samengevoegd tot meerdere grote groepen. De kinderen onthouden hun nieuwe groepsnummer en melden zich iedere ochtend bij hun leiding.

Grote Beer
In Middenhoven is er een grote speelwijde waar kan worden gespeeld. Dit is ter hoogte van de Grote Beer. Er zijn daar ook pierebadjes en klim/klauterattributen aanwezig.

Gymzaal
Hier kunnen de groepen spelletjes doen en eventueel oefenen voor The Festival. We mogen geen gebruik maken van de gymtoestellen. Op de gymzaalvloer mag je alleen op sokken of blote voeten lopen.

Jachtseizoen
Spel gebasseerd op het spel Jachtseizoen van StukTV. Te vergelijken met politie / boefje. Er zijn boeven ontsnapt en het is de beurt aan de politie om de boeven te grijpen. Dit gebeurt a.d.h.v. GPS locaties die worden gedeeld. Vindt plaats op een beperkte plek in het Amsterdamse Bos.

Jumpers / Lasergamen
Bij Jumpers wordt er een rondje lasergamen gedaan en een rondje jumpen. Bij het jumpen is er een groot trampolineparadijs met trampolines op de grond en de muren. Daarnaast is er een bak om salto’s en andere trucjes te doen. Graag goede schoenen aan voor het lasergamen. De kinderen gaan hier op de fiets of lopend naar toe.

KidzCity
KidzCity is een indoor speeltuin, vergelijkbaar met een Chimpie Champ of een Monkey Town. Er is een verzamelplaats waar de spullen worden neergelegd en de kinderen kunnen dan op eigen gelegenheid de hele speeltuin af. Er zijn klimattributen, skelterbanen, videogames en nog meer. De kinderen gaan hier met een bus heen.

Levend Galgje
Aan de hand van vragen krijgen / zoeken de kinderen bepaalde letters. Hiermee kunnen ze woorden maken. Er vallen punten te verdienen. Het groepje met de meeste punten wint.

Levend Ganzenbord
De basis is het spelbord. De nummers van het bord hangen over een locatie verspreid. Het groepje kinderen moet zo snel mogelijk zijn gegooide nummer zien te vinden. Eenmaal gevonden keren ze terug naar het spelbord waar eventueel, hangt af van het nummer, een opdracht wacht. Het doel is om zo snel mogelijk bij het einde te komen.

Levend Stratego
Kinderen krijgen allemaal een kaartje toegewezen met daarop hun rol. Bepaalde rollen kunnen ‘lagere’ rollen slaan. Hiermee kunnen ze kaarten winnen om daar vervolgens punten mee te kunnen halen. Het team met de meeste punten wint.

MonkeyMoves
Een groep professionele sportinstructeurs / docenten die een hele sportieve en leuke dag aan sportworkshops komen geven. Gedurende de hele dag leren de kinderen om te gaan met vele verschillende disciplines in de sport. Meer informatie vindt u op http://www.monkeymoves.nl/.

Opening
Rond kwart over negen begint de opening van weer een nieuw jaar Kinderland. De opening varieert ieder jaar. De opening gaat gepaard met feestelijke muziek en entertainment om een knallende opening te hebben. De opening duurt ongeveer 15 minuten; ouders zijn welkom om te kijken.

Overnachting
De kinderen gaan op de fiets naar Nieuwkoop. Bij boerderij Verhaar is een heel dag- en avondprogramma ingericht voor de kinderen. U kunt hierbij denken aan Poldersporten, een disco en een avondspel. Op de boerderij zijn er verschillende acitiviteiten voor de kinderen. Zo is er een trampoline, zijn er verschillende soorten skelters met bijbehorend skelterparcour, kan er quad worden gereden en nog een aantal andere activiteiten. Op woensdagavond kunt u de slaapspullen bij Kinderland langs brengen. U ontvangt hier ook nog een brief over. Het is ongeveer 26 kilometer
fietsen. Zorg dat uw kind een goede fiets bij zich heeft. Op het inschrijfformulier heeft u aan kunnen geven dat u niet wilt dat uw kind aan dit programmaonderdeel deel neemt.

PBN Outdoor
We gaan naar Nova Zembla in Ijmuiden. Hier kunnen de kinderen onder begeleiding klimmen en abseilen in een toren, een tocht maken met GPS, kunnen er spellen worden gedaan op het strand en kan er worden gezwommen.

Poldersport
In de Kwakel zit een poldersport. Hier gaan wij op de fiets naar toe. Er zijn verschillende obstakelroutes die afgelegd worden waarbij je natuurlijk zo min mogelijk nat wilt worden. Graag zwemkleding mee, waterschoenen zijn verplicht! Lees de begeleidende brief.

Speeltuin Poel
Bij de Amstelveense Poel is, naast het gemeentehuis, een openbare speeltuin. Hier kunnen de kinderen klimmen, voetballen, spelletjes doen en nog veel meer. Graag zwemkleding mee. De kinderen gaan hier op de fiets naar toe.

Spellencircuit
Via een spelletjesparcours doen de kinderen allerhande ruik-, voel-, onthoud- en denkspelletjes.

Speurtocht
Voor iedere groep is er een andere speurtocht uitgezet. In groepjes lopen de kinderen samen met een leiding de speurtocht. De speurtochten eindigen altijd bij de pierebadjes aan de van der Hooplaan. Graag goede schoenen aan.

Spokk
Spokk was voorheen gelokaliseerd in Bovenkerk. Vanaf dit jaar komt Spokk op locatie, dat betekend dat we het HWC om gaan bouwen tot een lasergame arena met rook, licht, geluid, alles erop en eraan!

The Festival
In plaats van de Bonte Ochtend is er The Festival georganiseeerd. We bootsen hierbij een festival na. Er zal muziek zijn met een DJ en MC. Kinderen hebben door middel van Festival Voorbereiding zelf hun decor en verdere aankleding gemaakt waardoor er een groot feest ontstaat door en voor Kinderland. Er zullen een aantal kraampjes zijn waar bijvoorbeeld frisdrank, popcorn, suikerspin etcetera gehaald kunnen worden. Tevens krijgen alle groepen de gelegenheid om een uitvoering op het podium te doen. Ouders zijn welkom tijdens het laatste halfuur van het Festival.

Trefbal Toernooi
De kinderen gaan trefballen in een bracketvorm. Met hun team strijden ze voor de eerste plaats en schakelen ze alle tegenstanders uit.

Uitgaansdag
De groepen A t/m D gaan naar een op hun leeftijd afgestemd attractiepark. De groepen E t/m H gaan ook naar een op hun leeftijd afgestemd attractiepark. Op de vrijdagochtend, zodra de bussen vertrokken zijn, zal er aan de ouders bekend worden gemaakt waar de kinderen heen gaan. Let op; de groepen E t/m H worden eerder verwacht! Voor de aangepaste tijden kunt u het programma
raadplegen. De kinderen kunnen zelf door het pretpark lopen. De leiding zal duidelijk zichtbaar aanwezig zijn en opletten dat de kinderen het park niet verlaten.

Voetbal / Hockeytoernooi
De kinderen gaan voetballen of hockeyen in een bracketvorm. Met hun team strijden ze voor de eerste plaats en schakelen ze alle tegenstanders uit.

Vossenjacht
Op een locatie afgestemd op de leeftijd van de kinderen zullen er verklede mensen rondlopen. Het is aan de kinderen de taak om deze mensen te lokaliseren en door middel van de juiste vragen een handtekening te verzamelen. Zodra ze iedereen hebben gevonden melden ze zich bij hun leiding.

Weerwolven
Weerwolven van Wakkerdam is een groepsspel. Het dorpje Wakkerdam was een rustig dorp totdat het dorp werd overspoeld met weerwolven. De weerwolven zijn overdag normale burgers maar ’s nachts worden ze agressief. Aan de burgers de taak om de weerwolven uit te schakelen. Aan de weerwolven de taak om alle burgers uit te schakelen. Samenwerking is essentieel bij dit spel.

Wie is de mol
Een programmaonderdeel gebaseerd op het televisieprogramma “Wie is de mol”. Kinderen worden in groepjes verdeelt. Het is de bedoeling om door middel van spelletjes zoveel mogelijk geld te verdienen voor je groep. Echter bevat ieder groepje een mol; iemand die het spelletje saboteert. Het is zijn/haar taak om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk geld in de kas zit. De rest heeft als taak zoveel mogelijk te verdienen. Wie zal er winnen? Zal de mol opvallen of mengt de mol zich in de groep?

Zandtekeningen
Door middel van gekleurd zand en stickervellen worden de mooiste ‘zandtekeningen’ gemaakt.

Zwembad
Op het grasveld wordt eerst een verzamelplek aangewezen. Daar laat iedereen zijn spullen liggen. De kinderen mogen vrij rondlopen in het zwembad. Er is altijd leiding bij de spullen om een oogje in het zeil te houden. Daarnaast is er leiding op de kant en in het zwembad aanwezig. Kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen zwemmen onder begeleiding en met zwemvleugeltjes. Geef deze mee aan de kinderen voorzien van een naam. De groepen A en B gaan naar de Grote Beer.

Heeft u aan de hand van deze informatie nog vragen, dan horen wij dit graag. Wij zijn te bereiken via Facebook of de email. Rechts bovenaan de pagina staan knoppen die u helpen.